Mudances Valdemoro, una localitat en creixement

Categoriesmudances madrid

Mudances Valdemoro: Primers vestigis

La van fundar els moros (se sap, per les canalitzacions del subsòl) cridant Vall del Miro. En aquest temps, va ser raval de la Vila de Baiona proper del riu Jarama, sent Cort dels seus Reis Àrabs, amb una dilatada població que en el seu dia va realitzar els seus mudances Valdemoro.

Des del segle XVIII, se l’ha equiparat a grans ciutats de l’època, tot i que no apareix esmentat en cap document del moment, encara que sí és cert que va haver de tractar-se d’un llogaret situada en una de les vies de comunicació més importants, que enllaçava nord i el sud a la Meseta, aquesta posició va ser un fet destacable per la seva augment de mudances Valdemoro.

Mudances Valdemoro: Història antiga

Al segle XII, apareix el primer testimoni escrit, després de la Reconquesta, on diferents institucions van protagonitzar diverses pugnes per aconseguir possessions més extenses de territori arrabassades en el seu dia pels musulmans, que van executar els seus mudances Valdemoro.

En 1577, com a conseqüència de l’alienació realitzada per Felipe II, la població va canviar de propietari. Sent fins a la data vila de realengo, aviat es va convertir en senyoriu jurisdiccional a mans d’un noble de la Cort, Melcior de Herrera, Marquès d’Auñón i regidor del concejo madrileny, que va fer presència dels seus mudances Valdemoro.

En la mateixa època va tenir lloc la fundació del Convent del Carme. Una comunitat religiosa de gran importància en la vila per la seva tasca teològica i educativa.

Valdemoro es va mantenir en propietat de la família del marquès, fins que els seus hereus van decidir vendre-la a un personatge molt influent de l’època, Don Francisco Gómez de Sandoval i Rojas, Duc de Lerma i valgut del monarca Felip III.

El nou propietari, va realitzar els seus mudances Valdemoro. Va aprofitar la ubicació privilegiada de la Vila, camí a la Cort del Real Lloc d’Aranjuez. Quin era el seu fi? Honorar els monarques en les seves parades de descans intermèdies. Pel que va oferir allotjament als reis i el seu nombrós seguici en els freqüents desplaçaments que realitzaven.

En aquestes dates, es va començar per fer una fira anual amb una durada inicial de vuit dies. Posteriorment, es va ampliar a vint, ja que tenia una gran afluència de mercaders.

Mudances Valdemoro
Mudances Valdemoro

Mudances Valdemoro: Revolució industrial

Entrats al segle XVIII, després d’un període de gran decadència, Valdemoro va tornar a recuperar una certa estabilitat econòmica gràcies a la instal·lació d’una fàbrica de draps fins, gràcies a les noves doctrines de renovació industrial promulgades per la nouvinguda dinastia dels Reis Borbons.

Amb l’arribada del segle XIX, lentament es va anar obrint d’una economia eminentment agrària a una incipient indústria basada en l’explotació del guix. Encara causa de la Guerra de la Independència, es van ocasionar grans baixes humanes, com de de material a causa del pas de l’exèrcit francès per la vila, veient greument afectades i en declivi les mudances Valdemoro.

Mudances Valdemoro
Mudances Valdemoro

Mudances Valdemoro: Història recent

Al segle XX, a causa de la Guerra Civil, la població va tornar a patir importants pèrdues. I després d’això, l’estabilitat socioeconòmica va trigar anys a recuperar-se.

Fins a la dècada dels seixanta, la seva economia es basava en l’explotació agrària i de les pedreres de guix. Però a causa de la manca de modernització dels sistemes productius, a poc a poc van anar tancant les fàbriques.

Mudances Valdemoro
Mudances Valdemoro

Mudances Valdemoro: Actualitat

Actualment gran nombre d’indústries es reparteixen pels polígons adjacents al nucli urbà. Aquestes ofereixen una àmplia oferta de serveis de diferents característiques.

Preparats per a la vostra nova vida a Valdemoro? A mudances Flippers us ajudem amb les vostres mudances Valdemoro, amb una gestió eficaç i professional, perquè t’oblidis de tot i et concentris a gaudir de la teva nova localitat.

Artículos relacionados

13/01/2021

Factors que influeixen en els...

A l’començar una vida nova, i arribat el moment de deixar l’habitatge, el...

0

11/03/2020

Mudances a Villaviciosa de...

Situació Villaviciosa de Odón Municipi situat a 20 km de Madrid, al sud-oest de Madrid,...

0

19/04/2019

Mudances Madrid Malaga

Màlaga és un dels destins preferits pels madrilenys, sent de Madrid la quarta part dels...

0

09/04/2019

Mudances Madrid Malaga

Màlaga és un dels destins preferits pels madrilenys, sent de Madrid la quarta part dels...

0

12/02/2019

Dies per mudança

L’execució d’una mudança no és tasca d’un únic dia. Per què?...

0

30/01/2019

Mudances Tres Cantos

Es tracta del municipi més jove de la Comunitat de Madrid. Es troba situat al nord de la...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.