Mudances Terrassa

 

Terrassa és una ciutat del Vallès Occidental que, juntament amb Sabadell, exerceix la capitalitat de la comarca. La seva àrea d’influència llega a la cambra de milió de persones. L’any 2005 comportes per a la ciutat llegar a la xifra de 200.000 habitants. Una xifra que converteix Terrassa en la quarta ciutat de Catalunya en població. Per tant, mudances Terrassa, concentra més trasllats que Moltes de la resta de poblacions de Catalunya.

És un Important nus de comunicacions per carretera, autopista i ferrocarril, té diverses escoles universitàries i es seu d’un bisbat, que realitzava per a mudances Terrassa, des del Passat segle V.

Les primeres notícies de l’actual Terrassa provenen de l’època dels romans, que fundarón la ciutat d’Egara al costat del torrent de Vallparadís recerca d’un antic poblat ibèric, Egosa, del qual s’han trobat Alguns restes ceràmiques i monedes, siéndo els primers a realitzar sobre mudances Terrassa.

Al voltant del torrent también s’han trobat Algunes restes paleolítics. A finals de 2005, s’anunciava el Descobriment d’un Important Jaciment al Parc de Vallparadís amb restes humanes d’una antiguitat d’entre 800.000 i 1.000.000 anys, desbancant els primers pobladors de l’antic Egosa, en realitzar sobre primeres mudances Terrassa. Es tracta del Jaciment amb presència humana, detectada per indústria lítica i marques als ossos dels animals, més antic de Catalunya i Probablement de la península Ibèrica i d’Europa.

Mudances Terrassa
Mudances Terrassa

Durant l’edat mitjana, la vila, emmurallada, va créixer al voltant de la plaça Major. Així mateix, van augmentar substancialment les mudances Terrassa (actualment plaça Vella).

Finalitzada la Guerra de Successió, arran de la victòria de Felip V d’Espanya, Terrassa com la resta de Catalunya va patir una repressió ferotge:

  • Es van imposar noves autoritats
  • Es van suprimir els Consells com a òrgan de poder local
  • I es va decretar la constitució de l’Ajuntament, un òrgan propi de Castella.

A nivell de població, els efectes de la guerra van comportar una disminució del 32% d’habitants i una reducció important de les mudances Terrassa.

Amb el temps, el terme forà de la vila va acabar formant el municipi de Sant Pere de Terrassa (1800). Amb ell fent créixer el petit nucli al voltant de l’antiga Ègara. El 1877, Alfons XII va concedir a la vila el títol de ciutat.

Durant el segle XIX Terrassa va ser una de les ciutats on la revolució industrial va tenir una major incidència. Principalment pel gran nombre de fàbriques i indústries dedicades al sector tèxtil.

Mudances Terrassa
Mudances Terrassa

Mudances Terrassa i curiositats de la ciutat

Hi ha paraules i expressions úniques i genuïnes de Terrassa. Exemples d’això: “paparola” (rosella), “taifa” (carmanyola), “meri” (pal de fregar) o “xena” (brutícia).

Si té pensat realitzar qualsevol tipus de Mudances a Terrassa, no dubti en demanar-nos ajuda, recordeu que portem 35 anys canviant tu vida.

Artículos relacionados

06/11/2020

Mudances durant el segon...

El Govern, ha aprovat a Espanya, a través d’un Reial Decret, la declaració...

0

27/04/2020

Mudances amb grua a Barcelona

A l’actualitat, Barcelona és considerada ciutat cosmopolita, per la seva...

0

27/03/2020

Mudances urgents Barcelona

Diàriament a la ciutat comtal es dóna la necessitat d’executar mudances urgents...

0

20/05/2019

Pressupost mudances Barcelona

El millor moment per a sol.licitar pressupost mudances Barcelona, es fora de la temporada...

0

18/02/2019

Mudances Granollers

Granollers és la capital del Vallès Oriental, a Catalunya, i la ciutat més poblada de...

0

12/02/2019

Dies per mudança

L’execució d’una mudança no és tasca d’un únic dia. Per què?...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.