Mudances Sant Cugat: festes i tradicions

Sant Cugat és una ciutat rica en festes i tradicions. Aquest fet és un aspecte important que ha fet incrementar les mudances Sant Cugat.

Els Tres Tombs, la Trobada de Sant Medir, les “caramelles”, la Festa del Llibre Gegant, Sant Ponç, el Ball del ventall i el ram (Paga-li, Joan) a Festa Major o la Festa de Tardor són algunes de les festes més significatives del municipi.

Mudances Sant Cugat: La festa de Sant Medir

La festa de Sant Medir és una celebració popular que té lloc a Barcelona i Sant Cugat del Vallès. Concretament, consisteix en una romeria que es fa cada 3 de març, des de Gràcia i Sant Gervasi de Cassoles, fins a l’ermita de Sant Medir a la serra de Collserola. Aquesta serra és la zona on en les últimes dècades s’han incrementat les mudances Sant Cugat.

És coneguda per les tones de caramels i llaminadures que es llancen al públic des de cavalls, carrosses i camions. Al matí es fa una desfilada de colles pel barri i comença un romiatge fins a l’ermita de Sant Medir, a Collserola. Lloc on hi ha una trobada per homenatjar el sant. En tornar, les mateixes colles encapçalen una gran cercavila pels carrers principals del barri i reparteixen els dolços entre el públic. Aquest públic es prepara amb bosses, galledes i paraigua per recollir tants com pugui. Aquest dia tan popular ho poden gaudir grans i petits, i és un descobriment per a aquells qui fa poc que han decidit fer les seves mudances Sant Cugat.

Mudances Sant Cugat
Mudances Sant Cugat

Mudances Sant Cugat:  “Paga-li, Joan”, ball del Vano i el Ram

El Paga-li, Joan és la dansa més popular de Sant Cugat, i és balla el dia de Sant Pere (29 de juny) coincidint amb la Festa Major. És una dansa Molt antiga del segle XVIII, coneguda también com ball del Ventall i el Ram. Anys enrere, a els santcugatencs cantaven la cançó d’AQUESTA dansa mentre fèien la feina de casa o del camp.

Mudances Sant Cugat
Mudances Sant Cugat

Han passat els anys i, com tot, s’ha de revisar perquè s’adapti als nous temps. L’aparença de les persones, els gustos, la moda, la manera de relacionar-se i de tractar-nos han canviat. Han canviat fins i tot les mudances a Sant Cugat, de les últimes dècades. Tot és molt diferent de fa cent anys. Per tot això, la nova Comissió del Paga-li, Joan treballa per adaptar-lo al segle XXI. Així, els santcugatencs d’abans, i els que han fet els seus mudances Sant Cugat, coneixeran millor aquesta dansa.

Mudances Sant Cugat
Mudances Sant Cugat

Artículos relacionados

14/12/2017

El perquè de...

Quan es decideixi fer una mudança a Perú, sobretot a Lima, cal tenir en compte que és...

0

26/10/2017

Què representa la...

En Mudances Flippers som una empresa de mudances que comptem amb una certificació de...

0

06/10/2017

Mudança internacional...

Un cop presa la decisió d’emprendre la mudança internacional, no hi ha marxa...

0

14/07/2017

Mudances a Alcobendas,...

Alcobendas és un municipi d’Espanya pertanyent a la Comunitat de Madrid a 15 km al...

0

07/07/2017

Mudança a Barcelona

Barcelona s’ha convertit en lloc de destí preferit per a professionals liberals,...

0

16/06/2017

Mudances a Estats Units

Estats Units  és un país constituït en república federal constitucional. Està...

0

Leave a Comments

*