Història de les mudances San Sebastian de los Reyes

Categoriesmudances madrid

La història de les mudances San Sebastian de los Reyes ha estat i està lligada a la del municipi veí d’Alcobendas, ja que l’única distància que les separa, són dos carrers (Av. De Madrid i Av. D’Espanya). Aquestes carrers, en alguns trams, tenen el marge de cada carrer pertanyent a un dels dos municipis. Alcobendas comparteix alguns serveis com l’Estació de tren de rodalies Alcobendas-San Sebastian de los Reyes. És per això, que molta població d’Alcobendas va realitzar mudances San Sebastian de los Reyes, només amb el fet de creuar el carrer.

Es va fundar el 1492, després de la fugida a 1488 de trenta-dos veïns de la localitat d’Alcobendas que van realitzar mudances a San Sebastian de los Reyes, en cabanes, al voltant de l’ermita de Sant Sebastià.

Els Reis Catòlics, per afavorir més mudances San Sebastian de los Reyes a territoris de realengo, és a dir, que depenien directament de la Corona, van permetre fundar aquesta nova població al costat d’aquesta ermita, i d’aquí el nom!

Mudances San Sebastian de los Reyes
Mudances San Sebastian de los Reyes

Durant la Guerra de la Independència Espanyola va haver-hi tropes franceses al poble. Pel que els vilatans van haver de proveir-los d’subministraments com blat, ordi, vi, oli, llegums, carn, palla, carbó o llenya. I deixar-los al seu servei 81 mules i 35 pollins. Segons es detalla a l’Arxiu Municipal en documents de 1810-1811.

Mudances San Sebastian de los Reyes, Actualitat

És un municipi de la Comunitat de Madrid situat a 18 quilòmetres cap al nord de la capital del país on en les últimes dècades s’han produït gran nombre de mudances San Sebastian de los Reyes.

Popularment se la coneix com «Sanse». Se celebren anualment, en les seves festes, els tancaments, per això, també és coneguda com “La Pamplona noia”.

Mudances San Sebastian de los Reyes
Mudances San Sebastian de los Reyes

Mudances San Sebastian de los Reyes i el seu actual economia

La principal activitat del municipi fins ben entrat el segle XX la ramaderia i l’agricultura. La primera activitat, es va veure afavorida per l’explotació de les deveses del voltant (Dehesa Boyal).

Actualment hi ha més de 2.500 empreses (algunes d’elles multinacionals) ubicades, principalment, en polígons industrials.

La construcció del Parc Comercial MegaPark, situat a la sortida 19 (direcció Burgos), ha passat a ser un dels motors de l’economia local.

Igual que moltes altres ciutats dels voltants de Madrid, les mudances Sant Sebastià dels Reis, van experimentar un gran creixement durant els anys seixanta i setanta a causa de l’emigració procedent del medi rural com des d’Andalusia, Extremadura, Castella i Lleó, Castella -La Manxa. A partir dels vuitanta, el perfil de la població va canviar cap a les parelles joves professionals procedents de la capital i altres municipis limítrofs.

Mudances San Sebastian de los Reyes i l’esport

San Sebastian de los Reyes és un gran baluard de l’esport, no només a la Comunitat de Madrid, sinó a tot Espanya. Com per exemple en ciclisme. La major aportació realitzada en el món de l’esport. Tenint a diversos participants i medallistes en Jocs Olímpics i Paralímpics 17 que al seu dia van realitzar les seves mudances San Sebastian de los Reyes. Amb diversos ciclistes professionals, entre els quals es podria destacar:

José Ángel Gómez Marchante

Roberto Alcaide

Carlos Castaño

Carlos Abellán

Miguel Ángel Martín Perdiguero

Rubén Lobato

Circuit del Jarama

La primera cursa es va celebrar el 1947, però fins a 1974 no es van dur a terme les imprescindibles instal·lacions. La tribuna principal té 2.650 localitats. En els últims anys, s’han millorat les instal·lacions i les condicions de seguretat del circuit.

Mudances San Sebastian de los Reyes
Mudances San Sebastian de los Reyes

Artículos relacionados

13/01/2021

Factors que influeixen en els...

A l’començar una vida nova, i arribat el moment de deixar l’habitatge, el...

0

11/03/2020

Mudances a Villaviciosa de...

Situació Villaviciosa de Odón Municipi situat a 20 km de Madrid, al sud-oest de Madrid,...

0

19/04/2019

Mudances Madrid Malaga

Màlaga és un dels destins preferits pels madrilenys, sent de Madrid la quarta part dels...

0

09/04/2019

Mudances Madrid Malaga

Màlaga és un dels destins preferits pels madrilenys, sent de Madrid la quarta part dels...

0

12/02/2019

Dies per mudança

És ben sabut que canviar-se de casa no és cosa d’un sol dia. Per què? Perquè...

0

30/01/2019

Mudances Tres Cantos

Es tracta del municipi més jove de la Comunitat de Madrid. Es troba situat al nord de la...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.