Mudances Sabadell capvespre

Mudances Sabadell

Sabadell és una ciutat de la província de Barcelona, ​​a la comunitat autònoma de Catalunya. És el cinquè municipi de Catalunya per població, amb uns 217.000 habitants.

La ciutat va ser pionera a la Revolució Industrial a Catalunya dins del sector tèxtil. A mitjan el segle XIX es va convertir a la ciutat llanera més important d’Espanya. De fet, va ser coneguda pel nom de “la Mànchester catalana”.

Història de les mudances a Sabadell

Els primers assentaments de la comarca del Vallès daten de 7.000 anys, quan es van establir unes comunitats de ramaders i pagesos. A la zona de Can Roqueta es van dur a terme diverses excavacions que van posar al descobert l’assentament més important de Catalunya de pastors i camperols de fa entre 3.800 i 2.700 anys, els primers que van fer les mudances a Sabadell.

Els ibers van trobar un espai idoni per viure a la serra de Sant Iscle. Per què? Per la proximitat del riu i per ser un lloc fèrtil i de fàcil circulació.

A partir del segle I a. C., van començar a aparèixer els primers assentaments romans, alguns sobre antics establiments ibers ja existents (com el de la Salut).

Les primeres referències a un mercat proper a San Salvador, daten de l’any 1069. La primera vegada que apareix el nom de Sabadell és el 1050, quan s’esmenta una via que anava de Sabadell a Sant Cugat del Vallès.

Durant el segle XV, el municipi va viure un descens demogràfic, afectant greument les mudances a Sabadell. La vila disposava entre 500 i 600 habitants concentrats a l’actual centre històric, una important cruïlla de camins.

A partir del segle XVI i durant el segle següent, les mudances a Sabadell es van expandir més enllà de les muralles.

Va ser llavors quan la indústria tèxtil va començar a brillar, sobretot la indústria llanera, seguida pel lli. Per tal d’afavorir el creixement d’aquesta activitat i regular les regles de l’ofici, es va crear el 1559 el Gremi de Paraires (més tard anomenat Gremi de Fabricants).

Gràcies a l’ocupació generada, les mudances a Sabadell van augmentar exponencialment, passant dels 2.000 habitants al començament de segle, als 23.044.

Sabadell a partir de la instal·lació de la primera màquina de vapor

Maquina de vapor Mudances Sabadell

El 1838 es va instal·lar la primera màquina de vapor a una fàbrica tèxtil i la va fundar la Societat d’Amants de l’Agricultura i la Indústria de la Vila de Sabadell.

A l’època de la Revolució Industrial de Catalunya, la ciutat de Sabadell va ser pionera al sector tèxtil. Va ser a mitjan segle XIX quan es va convertir a la ciutat dedicada al sector de la llana i filatures més important d’Espanya. En aquest moment, les mudances a la ciutat de Sabadell van patir un augment destacable. Gràcies a aquest augment de població, es van millorar molts serveis públics, com l’enllumenat i els subministraments.

Avui dia, encara es poden veure xemeneies distribuïdes per tota la ciutat. Actualment, es conserven un total de 45 xemeneies industrials, algunes d’elles escapçades o sense coronar.

Moltes formen part d’edificis industrials encara existents (ja sigui en funcionament, tancats o en ruïnes), mentre que d’altres, sense estar annexes a la instal·lació d’on provenien, ara estan integrades dins del teixit urbà, a places, parcs o als patis de equipaments culturals o educatius.

No obstant, lamentablement, algunes xemeneies han desaparegut pel camí…

Les mudances a Sabadell a l’últim segle

Durant l’últim segle, Sabadell ha anat diversificat la seva indústria i han anat creixent diferents tipus d’empreses, augmentant les darreres dècades les mudances a Sabadell ia les rodalies.

S?han creat nous barris a la ciutat on s?han produït noves mudances a Sabadell, la qual, molta d?aquesta població, és immigrant.

Mudances Flippers Int., és present moltes vegades per dur a terme les Mudances a Sabadell, i posa a disposició la seva experiència de més de 40 anys per executar qualsevol tipus de mudança o trasllat amb les millors garanties. Demana un pressupost per a la realització de la mudança a Sabadell. També el pots sol·licitar per a mudances internacionals, mudances a Madrid o per a un altre tipus de mudances a Barcelona.

Valora este post

Artículos relacionados

06/11/2020

Mudances durant el segon...

El Govern, ha aprovat a Espanya, a través d’un Reial Decret, la declaració...

27/04/2020

Mudances amb grua a Barcelona

A l’actualitat, Barcelona és considerada ciutat cosmopolita, per la seva...

27/03/2020

Mudances urgents Barcelona

Diàriament a la ciutat comtal es dóna la necessitat d’executar mudances urgents...

20/05/2019

Pressupost mudances Barcelona

El millor moment per a sol.licitar pressupost mudances Barcelona, es fora de la temporada...

18/02/2019

Mudances Granollers

Granollers és la capital i la ciutat més poblada de la comarca del Vallès Oriental....

12/02/2019

Dies per mudança

L’execució d’una mudança no és tasca d’un únic dia. Per què?...