Mudances Gavà: Cultura i tradició

Entre les cites anuals de major importància cal esmentar el Carnestoltes/Tornaboda, el Festival Internacional de Titelles, la Festa Major -al voltant de la festivitat de Sant Pere, el 29 de juny-, i les Festes d’Hivern-Nadal i Reyes que comencen coincidint amb la festivitat del copatrón, Sant Nicasi, i s’allarguen fins a la festivitat de Reis.

Però a més d’aquests esdeveniments, en Gavà se celebren diferents fires comercials. El màxim exponent d’aquest tipus de certamen és la Fira d’Espàrrecs. Per aquest motiu, les mudances Gavà han augmentat en aquestes últimes dècades.

Mudances Gavà: “Fira d’Esparecs”

La Fira d’Espàrrecs combina tradició i modernitat. El certamen manté els seus orígens agrícoles que es remunten a 1932. Va néixer com un concurs-exposició d’espàrrecs en el qual els agricultors volien mostrar un producte autòcton que només es conrea en els camps situats a Los Arenas de Gavà. A causa d’això, alguns agricultors, han fet realidad seu mudances Gavà gràcies a aquest esdeveniment.

Mudances Gava

Mudances Gavà: “Festival internacional de titelles”

Durant el Festival Internacional de Titelles, companyies de tot el món presenten els seus espectacles.

Amb una trajectòria de constant creixement, el Festival Internacional de Titelles de Gavà és un dels esdeveniments més esperats per tots els gavanesos/es, no solament pels més petits i per tots els que hàgin decidit fer realitat les seves mudances Gavà. El certamen, que està organitzat per l’Ajuntament de Gavà i la Fundació Xarxa d’Espectacles, és un festival plenament arrelat en la ciutat i punt de referència en el circuit internacional d’aquest tipus d’espectacles.

Mudances Gava

Mudances Gavà: “El Carnestoltes i la Tornaboda”

La Tornaboda és una tradició que sembla tenir el seu origen en la superació de discòrdies entre Viladecans i Gavà. Després de moltes generacions de disputes, un dels marquesos de Viladecans i un baró d’Eramprunyà van decidir que seria millor viure en pau. Van acordar que, un dia determinant, investit amb tots els honors, seguit de tots els familiars, servents, soldats i vassalls, en comitiva anirien cap al límit dels seus dominis on s’enfrontarien amb els de l’altre. El que arribés primer convidaria al seu amic a visitar-l’ho al seu castell.

L’amistat i la fraternitat van regnar tant en aquell dia, després de tants anys de lluites, que la gent dels dos pobles cada any feia paròdia d’aquella trobada. I així es va originar la Tornaboda. Aquesta llegenda ha afavorit el fet que alguns viladecanencs hagin decidit realitzar les seves mudances Gavà i al inrevés.

Mudances Gava

A més, de les festes esmentades anteriorment, cal destacar Sant Pere, els “castellers” i el viquimaratón.

Mudances Gavà: Festa major de Sant Pere

La Festa Major d’Estiu de Gavà té lloc al voltant del 29 de juny, dia de Sant Pere, patró d’aquells qui han decidit fer les seves mudances Gavà. El programa, confeccionat per l’Ajuntament, recull un ampli ventall d’espectacles, concerts i activitats. En tots ells, col·labora el nombrós col·lectiu associatiu de la ciutat.

Mudances Gava

Mudances Gavà: Els castellers

Els Castellers de Gavà són una colla castellera de Gavà, al Baix Llobregat, que va començar a actuar a plaça el 1994. Aquests prenien el relleu dels desapareguts Nens de l’Eramprunyà, fundada el 1947 al mateix poble i dissolta en 1950. I també de els posteriors Nens de Gavà, fundats el 1960 i dissolts dos anys després.

Els Castellers de Gavà es van fundar durant l’anomenat ‘boom casteller dels anys 1990, de molts habitants que van decidir fer les seves mudances Gavà. Van aparèixer moltes colles al Baix Llobregat i en zones castelleres no tradicionals. De fet, gràcies a aquest boom, el gener de 1993 unes professores de l’Institut Bruguers de Gavà va decidir fer un taller de castells. L’objectiu era el de l’aixecar un 4 de 6 en el 25è aniversari de l’Institut, a l’octubre de 1993. Tot i no arribar a carregar, però si de tenir el “acotxador” col·locat, el grup de joves participants va decidir continuar l’activitat i fundar una colla castellera.

Mudances Gava

Mudances Gavà: Viquimarató d’arqueologia a Gavà – Wikimedia

Es tracta d’una trobada, on els participants podran ampliar coneixements sobre joies arqueològiques i pujar-la a internet. La fi és que sigui consultable per a tothom, tant els que han realitzat els seus mudances Gavà, com tot aquell qui ho desitgi.

La Viquimaratón emmarcada en el projecte Arqueopédia i organitzada pel Museu i les biblioteques de Gavà juntament amb Amical Wikimedia. La Viquimaratón de Gavà es planteja com a objectiu principal la millora dels articles relatius a la singularitat del municipi pel que fa a arqueologia. Així doncs, es pretenen millorar joies com l’escultura de la Venus o les pròpies Mines Neolíticass. Aquestes joies demostren la presència de Mudances Gava des temps antic.

Viquimarato Arqueologia - Gava

Si tens pensat mudar-me a Gavà, confia en una empresa de mudances com Flippers. Una empresa experta en mudances Gavà i en tot tipus de mudances des de fa més de 35 anys.

Artículos relacionados

13/01/2021

Factors que influeixen en els...

A l’començar una vida nova, i arribat el moment de deixar l’habitatge, el...

0

06/11/2020

Mudances durant el segon...

El Govern, ha aprovat a Espanya, a través d’un Reial Decret, la declaració...

0

27/04/2020

Mudances amb grua a Barcelona

A l’actualitat, Barcelona és considerada ciutat cosmopolita, per la seva...

0

27/03/2020

Mudances urgents Barcelona

Diàriament a la ciutat comtal es dóna la necessitat d’executar mudances urgents...

0

28/05/2019

Mudances oficines Barcelona

El més important  per a executar, amb les millors garanties, les mudances oficines a...

0

20/05/2019

Pressupost mudances Barcelona

El millor moment per a sol.licitar pressupost mudances Barcelona, es fora de la temporada...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.