Mudances exprés

Èxode Urbà: mudances exprés

La crisi econòmica obliga als joves a realitzar mudances exprés en moltes ocasions, a tornar al camp com a refugi per protegir-se de l’aiguat econòmic i laboral. El poble, ara modern i comunicat, ofereix noves oportunitats als emprenedors, i sobretot, facilita un nivell de vida assumible per a les famílies més copejades per la crisi. En temps dels nostres avis, els joves abandonaven el món rural en l’inici de la seva maduresa, fent mudances exprés, per començar estudis i nova vida laboral a la gran ciutat, amb millors mitjans, més espais i oportunitats.

Mudances expres

 

Èxode Rural: mudances exprés

L’èxode rural o èxode camperol, es refereix a l’emigració, generalment de gent jove (adolescents i adults joves) que realitzen les seves mudances express, del camp a la ciutat. Aquest procés és molt antic i es va accelerar amb la Revolució Industrial i, sobretot, a partir de la segona meitat del segle XX. En aquesta època, molts fills de camperols, per obtenir majors ingressos i una vida millor es van traslladar prop de les indústries de la ciutat o poble més proper.

Les mudances exprés i l’èxode rural, se sol considerar com un tipus especial de migració perquè en ella, no només es canvia de lloc de residència, sinó també de professió, per motius més que evidents, donades les diferències geogràfiques tan grans que existeixen entre les oportunitats, nombre i característiques dels diferents tipus d’ocupació que existeixen en el camp, en relació amb la ciutat, a més dels canvis en els aspectes socials, culturals i mediambientals de la vida urbana.

Mudances expres

Mudances exprés i fugida de cervells

La paraula ressona diàriament en milions de caps: crisi. I en els cervells de la qual passa per ser la generació millor formada a Espanya ve acompanyada d’una altra: mudances exprés a l’estranger. Amb la taxa de desocupació juvenil propera al 50% (48,56%), duplicant la mitjana europea, els joves han començat a obrir portes a la recerca d’un mercat laboral pel qual ja no entenen de fronteres. I es pot començar a parlar ja no de fugida, sinó d’èxode de cervells.

El perfil, joves d’entre 25 i 35 anys, amb un currículum qualificat i sense càrregues familiars. Actualment, encara que no hi ha dades oficials, els experts assenyalen com a principals destinacions les que ja van triar fa anys,  els nostres avis: Alemanya i França. Però els països emergents comencen a cobrar força, com Brasil o Argentina.

Mudances expres

Si estàs pensant en emigrar, no dubtis en confiar la teva mudança a Flippers. Una empresa de mudances amb més de 35 anys d’experiència en tot tipus de mudances.

Artículos relacionados

06/05/2020

Com organitzar una mudança...

A continuació podem detallar una sèrie de consells sobre com organitzar una mudança...

0

25/03/2020

Mudances durant el

Ja han passat més de dos mesos des que el nostre país es troba en estat d’alarma...

0

05/02/2020

Per on començar una mudança

El millor consell i el més senzill que podem donar per a saber per on començar una...

0

03/01/2020

Que es necessita per a una...

Un cop sorgida la necessitat de realitzar una mudança, el més important és disposar de...

0

13/11/2019

Canviar-se de casa

Canviar-se de casa és una cosa emocionant i una vegada decidit, és quan un...

0

04/10/2019

Trucs mudança

Per mudar-se o preparar un canvi de residència i poder executar-lo amb les millors...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.