Mudances exprés

Èxode Urbà: mudances exprés

La crisi econòmica obliga als joves a realitzar mudances exprés en moltes ocasions, a tornar al camp com a refugi per protegir-se de l’aiguat econòmic i laboral. El poble, ara modern i comunicat, ofereix noves oportunitats als emprenedors, i sobretot, facilita un nivell de vida assumible per a les famílies més copejades per la crisi. En temps dels nostres avis, els joves abandonaven el món rural en l’inici de la seva maduresa, fent mudances exprés, per començar estudis i nova vida laboral a la gran ciutat, amb millors mitjans, més espais i oportunitats.

Mudances expres

 

Èxode Rural: mudances exprés

L’èxode rural o èxode camperol, es refereix a l’emigració, generalment de gent jove (adolescents i adults joves) que realitzen les seves mudances express, del camp a la ciutat. Aquest procés és molt antic i es va accelerar amb la Revolució Industrial i, sobretot, a partir de la segona meitat del segle XX. En aquesta època, molts fills de camperols, per obtenir majors ingressos i una vida millor es van traslladar prop de les indústries de la ciutat o poble més proper.

Les mudances exprés i l’èxode rural, se sol considerar com un tipus especial de migració perquè en ella, no només es canvia de lloc de residència, sinó també de professió, per motius més que evidents, donades les diferències geogràfiques tan grans que existeixen entre les oportunitats, nombre i característiques dels diferents tipus d’ocupació que existeixen en el camp, en relació amb la ciutat, a més dels canvis en els aspectes socials, culturals i mediambientals de la vida urbana.

Mudances expres

Mudances exprés i fugida de cervells

La paraula ressona diàriament en milions de caps: crisi. I en els cervells de la qual passa per ser la generació millor formada a Espanya ve acompanyada d’una altra: mudances exprés a l’estranger. Amb la taxa de desocupació juvenil propera al 50% (48,56%), duplicant la mitjana europea, els joves han començat a obrir portes a la recerca d’un mercat laboral pel qual ja no entenen de fronteres. I es pot començar a parlar ja no de fugida, sinó d’èxode de cervells.

El perfil, joves d’entre 25 i 35 anys, amb un currículum qualificat i sense càrregues familiars. Actualment, encara que no hi ha dades oficials, els experts assenyalen com a principals destinacions les que ja van triar fa anys,  els nostres avis: Alemanya i França. Però els països emergents comencen a cobrar força, com Brasil o Argentina.

Mudances expres

Si estàs pensant en emigrar, no dubtis en confiar la teva mudança a Flippers. Una empresa de mudances amb més de 35 anys d’experiència en tot tipus de mudances.

Artículos relacionados

02/07/2019

De mudança

Quan s’acosta la data d’estar de mudança, cal començar a fer els...

0

18/05/2019

Consells per a mudances

Hi ha una sèrie de consells per a dur a terme trasllats i mudances que es detallaran a...

0

03/12/2018

Mudança del cotxe –...

És molt recomanable, en sol·licitar cotització per a una mudança, tenir en compte que...

0

14/12/2017

El perquè de...

Perú és el bressol de la civilització inca, Amazònia, Andes i Océnao, considerat com...

0

26/10/2017

Què representa la...

En Mudances Flippers som una empresa de mudances que comptem amb una certificació de...

0

06/10/2017

Mudança internacional...

Un cop presa la decisió d’emprendre la mudança internacional, no hi ha marxa...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Per continuar navegant al website ha d'acceptar l'ús de cookies Més informació

Les opcions de galeta en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiència de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "D'acord" estaràs consentint les galetes d'aquest lloc.

Cerrar