Mudances BCN

Mudances BCN: De Porta dels Cecs a Portal de l’Àngel

L’ara anomenat Portal de l’Àngel va ser durant anys el carrer comercial més cara d’Espanya. I en temps de les muralles de Barcelona era una de les entrada al recinte emmurallat. Fora d’ell, es va construir al s.XV un convent a l’altura del carrer Aragó amb Pau Claris. Al seu voltant van realitzar els seus mudances BCN, sobretot, cecs que baixaven fins a Barcelona per demanar almoina. Entraven per aquesta mateixa porta; d’aquí, que es bategés primer com Porta dels Cecs.

Però tot va canviar quan sant Vicent Ferrer acompanyat d’una munió van realitzar, els seus mudances BCN, de nou, després de predicar al Vallès, i va creuar el llindar per albirar un àngel abillat amb una espasa que semblava custodiar el recinte. A partir de llavors, l’àngel va ser venerat i més encara quan la ciutat es va encomanar a ell per superar una greu epidèmia … i va aconseguir salvar-se! Per agraïment, es va fer construir una capella en el seu honor i el carrer va passar a cridar-se com ara la coneixem.

Mudances BCN
Mudances BCN

Mudances BCN: Cordeleros i carnissers al carrer Tallers

Aquesta ara transitadíssima carrer albergava, segles enrere, dos gremis proscrits: el dels carnissers i el dels corders, que des de principis de la història industrial van realitzar les seves mudances BCN. Els primers tenien la desgràcia d’haver de treure vides per al seu treball diari, i van passar a ser el substitut oficial del botxí, el que provocava la mala reputació entre els ciutadans. Els segons, amb una feina que els portava als camps de cànem als afores de la ciutat, se’ls creia afectats per una mena de somni hipnòtic que els tornava mig bruixots. I tots ells havien realitzat els seus Mudances BCN al carrer Tallers, just fora del recinte emmurallat.

Mudances BCN
Mudances BCN

Mudances BCN: Els espectres de l’església dels sants Just i Pastor

Es diu que a la plaça Sant Just, al Gòtic, trobem l’església dels sants Just i Pastor, hi va haver, en l’època romana, un temple pagà dedicat a Mitra. Es tractava d’un culte, en el qual els sacrificis humans estaven a l’ordre del dia. Així mateix, es creu que just aquest era l’Pou dels Sacrificis. Pou per on es tiraven a les víctimes romanes que havien decidit fer les seves Mudances BCN. Per la seva profunditat cap sobrevivia i els seus familiars no renunciaven a donar-los sepultura, per la qual cosa van excavar galeries per poder accedir als seus cossos. Aquestes galeries es van transformar en catacumbes on els cristians proscrits que havien fet els seus Mudances BCN, celebren allí els seus ritus. Hi ha qui defensa que va ser aquí on es va amagar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat.

Un cop es va establir el cristianisme, es va aixecar la primera església de la ciutat i es va construir un cementiri davant. El pou va quedar tapiat perquè, segons explica la llegenda, a la nit els espectres de les víctimes llançades pel pou sortien a la superfície després de vagar per les galeries. Des de llavors a dia d’avui, aquesta llegenda ha fet retrocedir algunes Mudances Barcelona, en aquesta zona.

Mudances BCN

Si tens pensat realitzar mudances BCN, no dubtis en contactar amb Mudances Flippers i sol.licitar pressupost.

Tags:

Artículos relacionados

06/11/2020

Mudances durant el segon...

El Govern, ha aprovat a Espanya, a través d’un Reial Decret, la declaració...

0

27/04/2020

Mudances amb grua a Barcelona

A l’actualitat, Barcelona és considerada ciutat cosmopolita, per la seva...

0

27/03/2020

Mudances urgents Barcelona

Diàriament a la ciutat comtal es dóna la necessitat d’executar mudances urgents...

0

20/05/2019

Pressupost mudances Barcelona

El millor moment per a sol.licitar pressupost mudances Barcelona, es fora de la temporada...

0

18/02/2019

Mudances Granollers

Granollers és la capital del Vallès Oriental, a Catalunya, i la ciutat més poblada de...

0

12/02/2019

Dies per mudança

L’execució d’una mudança no és tasca d’un únic dia. Per què?...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.