Mudances Villanueva del Pardillo: Una gran alternativa a Madrid

Categoriesmudances madrid

Mudances a Villanueva del Pardillo: Localització

És un municipi de la Comunitat de Madrid, se situa a 26 quilòmetres de la capital i està enclavat en l’entorn natural de la Conca del Guadarrama.

En temps remots el llogaret de Galapagar, va formar part del territori del Comtat del Real del Manzanares del Ducat de l’Infantado, on les mudances a Villanueva del Pardillo van tenir el seu apogeu.

Són diverses hipòtesis l’origen del seu nom. Segons diverses versions populars, en època de la Reconquesta, un pastor de cognom Pardo li va posar el seu nom, d’aquí: “Pardillo”.

Mudances a Villanueva del Pardillo
Mudances a Villanueva del Pardillo

Mudances a Villanueva del Pardillo: Segle XVIII

Pel que fa a l’estructura urbana i les mudances a Villanueva del Pardillo, els habitatges s’estenien de forma irregular dels dos costats de la carretera principal. Existien 67 cases, 9 pallers, 2 cellers i 4 solars. Totes habitades excepte una, la qual pertanyia al curato, que estava bastant deteriorada. En aquesta vila, hi havia una taverna, una merceria i una botiga de adrogueria. Llavors no hi havia casa hospital, ni tampoc fonda, però sí una casa, la de Felipe Rodríguez, que per voluntat, solia albergar alguns caminants.

Mudances a Villanueva del Pardillo: Habitatges del Pla de Regions Devastades

Aquest conjunt d’illes i habitatges, està considerada zona d’interès històric, i demostra les nombroses mudances a Villanueva del Pardillo produïdes abans de 1936. Després de la Guerra Civil es van desenvolupar diversos projectes de programes austers inspirats en l’arquitectura popular agrícola, amb habitatges d’una o dues plantes al carrer, sent el que millor conservat està de la Comunitat de Madrid.

Mudances a Villanueva del Pardillo
Mudances a Villanueva del Pardillo

Mudances a Villanueva del Pardillo: Gastronomia i tradició

Al municipi s’ofereix una gastronomia típica i variada, influenciada per la Serra de Guadarrama. Està basada en tot tipus de carns i postres típics de la zona. Anualment, el municipi acull la Ruta del Tapeo organitzada per l’Ajuntament i Jornades Gastronòmiques. La fi és potenciar els plats típics de la zona. Pel que és una forma més d’incrementar els trasllats a Villanueva del Pardillo.

El municipi és conegut pels balls castellans, principalment, “jotes” i “rondones”, incorporant-se posteriorment, les “seguidilles”. El tercer diumenge de cada mes de maig se celebra el romiatge de la Verge del Soto. És quan es realitzen recorreguts pels carrers, amb balls de tamborins i dolçaines.

Mudances a Villanueva del Pardillo
Mudances a Villanueva del Pardillo

Estàs pensant en mudar-te a Villanueva del Pardillo? Confia en mudances Flippers i en els seus 35 anys d’experiència. No t’ho pensis i posa’t a les nostres mans!

Artículos relacionados

13/01/2021

Factors que influeixen en els...

A l’començar una vida nova, i arribat el moment de deixar l’habitatge, el...

0

11/03/2020

Mudances a Villaviciosa de...

Situació Villaviciosa de Odón Municipi situat a 20 km de Madrid, al sud-oest de Madrid,...

0

19/04/2019

Mudances Madrid Malaga

Màlaga és un dels destins preferits pels madrilenys, sent de Madrid la quarta part dels...

0

09/04/2019

Mudances Madrid Malaga

Màlaga és un dels destins preferits pels madrilenys, sent de Madrid la quarta part dels...

0

12/02/2019

Dies per mudança

És ben sabut que canviar-se de casa no és cosa d’un sol dia. Per què? Perquè...

0

30/01/2019

Mudances Tres Cantos

Es tracta del municipi més jove de la Comunitat de Madrid. Es troba situat al nord de la...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.