Mudances a Tarragona, tota una localitat històrica

Mudances a Tarragona: des de l’Imperi Romà fins avuí

Tarragona és capital de la província de Tarragona i de la comarca del Tarragonés. Durant l’Imperi romà va ser una de les principals ciutats d’Hispània i capital de la província. La seva ubicació a la riba del Mediterrani en la Costa Daurada, amb platges d’aigües càlides, així com els seus centres d’esbarjo i tradició històrica i patrimoni artístic, la converteixen en un centre d’atracció turística de primer ordre. El seu origen es remunta a l’antiga Tarraco romana, capital de la Hispània Citerior Tarraconensis. El «Conjunt arqueològic de Tarraco» ha fet que Tarragona sigui considerada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Mudances a Tarragona
Mudances a Tarragona

Gaudeix del clima mediterrani amb les teves mudances a Tarragona

Tarragona gaudeix d’un clima Mediterrani. La temperatura mitjana anual supera lleugerament els 16ºC i la precipitació amb prou feines aconsegueix els 500 mm. Els hiverns són suaus i els estius, calorosos, aquest magnífic clima ha fet un bon enclavament perquè des de temps immemorials s’hagi decidit realitzes mudances a Tarragona.

Temps difícils per a mudances a Tarragona

Des del segle XVI es construeixen o consoliden fortificacions per defensar la ciutat i els seus voltants de les contínues guerres i atacs pirates. Fins a mitjan segle XIX, les mudances a Tarragona es van reduir ja que no es podien destruir les fortificacions i s’havia de deixar un espai davant de la muralla lliure d’edificis, amb les dificultats que això suposava per a l’expansió urbanística. Les epidèmies van ser una constant en aquest període i van provocar grans mortandades i l’èxode de la població disminuint en gran nombre, les mudances a Tarragona. 

Tarragona petjada de ciutat Romana

Les obres del port i de l’eixample de la ciutat provoquen el descobriment de nombroses restes arqueològiques. S’han pogut salvar moltes restes de l’antiga Tarraco, que van servir com a base del primer Museu Arqueològic.

Mudances a Tarragona
Mudances a Tarragona

 

Augment de mudances a Tarragona: la industrialització i expansió

Al llarg dels segles, la presència del port va ser determinant per al comerç de Tarragona. Les millores de la infraestructura del port van permetre la introducció de noves empreses i, per tant, la modernització de la ciutat amb un augment significatiu de les mudances a Tarragona.

A la fi de la dècada dels cinquanta algunes indústries químiques van començar a instal·lar-se a la zona i en 1975 va entrar en funcionament la refineria de Enpetrol. L’embranzida del sector industrial també va influir de manera notable en l’aspecte urbanístic i constructiu en general; ja que l’augment de la població, per l’increment de la immigració, va portar a la creació de nous barris perifèrics on es van produir moltes mudances Tarragona, en poc temps, al ponent, sobre la carretera de València (Torreforta, Campclar, Bonavista, Icomar, Riuclar, La Floresta i la Granja) i al nord de la ciutat (Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau), on van haver-hi més mudances a Tarragona.

Mudances a Tarragona
Mudances a Tarragona

Tarragona passarà a ser una ciutat industrial especialitzada en el camp petroquímic. En aquestes indústries, la sortida i l’entrada dels productes elaborats es fa pel port de Tarragona que passarà a ser el segon port espanyol per quantitat de tones anuals, fet que moltes empreses es traslladin i facin mudances a Tarragona en un port amb molta indústria.

Sense oblidar la creació d’un dels parcs temàtics d’atraccions més emblemàtics, Port Aventura, un altre al·licient per a les famílies i vista turística obligada, que li ha donat un major impuls en el sector serveis a la ciutat de mudances a Tarragona.

Mudances a Tarragona
Mudances a Tarragona

Artículos relacionados

28/05/2019

Mudances oficines Barcelona

El més important  per a executar, amb les millors garanties, les mudances oficines a...

0

20/05/2019

Pressupost mudances Barcelona

El millor moment per a sol.licitar pressupost mudances Barcelona, es fora de la temporada...

0

19/04/2019

Mudances Barcelona tarifes

Quan es decideix realitzar una mudança a la ciutat comtal, sorgeixen una sèrie de...

0

18/02/2019

Mudances Granollers

Granollers és la capital del Vallès Oriental, a Catalunya, i la ciutat més poblada de...

0

12/02/2019

Dies per mudança

És ben sabut que canviar-se de casa no és cosa d’un sol dia. Per què? Perquè...

0

22/01/2019

Mudances Girona

Girona és de les poques ciutats a Espanya que tenen el privilegi de disposar de mar i...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Per continuar navegant al website ha d'acceptar l'ús de cookies Més informació

Les opcions de galeta en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiència de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "D'acord" estaràs consentint les galetes d'aquest lloc.

Cerrar