Mudances a pozuelo de alarcon

Categoriesmudances madrid

Mudances a Pozuelo de Alarcon

Pozuelo d’Alarcón és una ciutat pertanyent a la Comunitat de Madrid, amb amplis espais naturals, regat per diversos rierols, els pous donen nom al municipi. Els orígens del nucli actual de Pozuelo d’Alarcón es remunten a l’època de la Reconquesta. Des de llavors i fins a mitjans del segle XIX, va exercir la funció principal d’abastament de tot tipus de béns a Madrid. Entre ells, destaquen aquells procedents de la indústria de l’adob.

Les primeres mudances a Pozuelo de Alarcon

Hi ha un rierol paral·lel a la Canyada de la Cursa, abans de la seva desembocadura a la riera de Meaques, on, es va trobar una punta de destral de sílex i una lasca de quarsita amb arestes i vores suavitzats, això és una troballa que ens permet afirmar la presència de mudances a Pozuelo de Alarcon, des d’abans de l’Edat dels Metalls.

Mudances a Pozuelo de Alarcon en l’Edat Antiga

L’anomenat paratge dels Meaques, nom que va rebre un antic despoblat així anomenat pels rierols que en ell confluïen, i els pous donarien després origen al nom de Pozuelo, va ser, escenari de les primeres mudances a Pozuelo de Alarcon produïdes pels primers assentaments de l’Imperi romà. S’especula amb que en aquestes terres s’hauria construït la vila Miaccum. Una mansió i casa de postes atribuïda a temps de l’emperador Dioclecià (segle III).

Mudances a Pozuelo de Alarcon en l’Edat Mitjana

Els primers registres escrits sobre assentaments en el terme municipal són posteriors a la reconquesta de la ciutat de Madrid per Alfonso VI. Fins a principis del segle XIII no es trobarà el primer esment expressa al nom de Pozuelo; fruit de les disputes territorials entre Madrid i Segòvia.

Mudances a Pozuelo de Alarcon al Segle XIX

Les transformacions socioeconòmiques de Pozuelo començaran a intensificar-se a mitjans de segle. Convertit en lloc d’estiueig, on burgesia va fer les seves mudances a Pozuelo de Alarcon on gaudir de les seves estones d’oci.

Amb l’establiment de la Companyia de Camins de Ferro del Nord d’Espanya en el municipi amb motiu de la finalització del tram de ferrocarril entre Madrid i El Escorial, quan s’intensifica l’aparició de colònies de segona residència i els seus habitatges unifamiliars, conegudes com ” hotels “, moment en el qual es van intensificar les mudances a Pozuelo de Alarcón.

mudances a pozuelo de alarcon
mudances a pozuelo de alarcon

Mudances a Pozuelo de Alarcon a principi del segle XX

El primer terç del s.XX porta un segon moviment d’establiment de colònies, com la de Sant Josep, en 1914. No obstant això, la Guerra Civil torna durant dècades a Pozuelo de Alarcón a la situació de pobresa que havia arrossegat en segles anteriors. Situat en plena línia de foc al estabilitzat Front de Madrid, el poble és evacuat amb enorme rapidesa. Els estiuejants van tornar a Madrid, mentre els habitants de Pozuelo, gairebé sense pertinences. Fugien a la cursa a localitats com Miraflores o Navalafuente, fent desaparèixer temporalment les mudances a Pozuelo de Alarcón.

Mudances a Pozuelo de Alarcon: Dels anys 60 als nostres dies

L’aprovació del Pla General de l’Àrea Metropolitana de Madrid el 1963 descarta definitivament l’annexió de Pozuelo al municipi de Madrid, prevista fins a aquest moment -Aravaca havia passat a formar part del terme de la capital a 1951-, i deslliga un creixement urbà i socioeconòmic sense precedents en la localitat, tornant a incrementar les mudances a Pozuelo de Alarcón, com va passar abans.

Rehabilitades fins a aquest moment algunes de les seves activitats -manufacturas, indústria de curtits, agropecuarias-, el Pla situa a Pozuelo, com la majoria de localitats a l’oest de la capital, com a àrea d’esplai i esbarjo, excloent l’especialització industrial.

mudances a pozuelo de alarcon
mudances a pozuelo de alarcon

Artículos relacionados

26/09/2017

Mudança Madrid … per...

Madrid és una ciutat, capital d’Espanya, en l’actualitat amb més de 3...

0

14/07/2017

Mudances a Alcobendas,...

Alcobendas és un municipi d’Espanya pertanyent a la Comunitat de Madrid a 15 km al...

0

28/04/2017

Mudances de Barcelona a

Des de fa un temps, alguns empresaris catalans, han estat preocupats, degut a la...

0

30/12/2016

Mudances Valdebebas

Valdebebas ha estat el major projecte urbanístic de la història recent de la Comunitat...

0

23/12/2016

Mudances Madrid Preus

Per poder oferir mudances Madrid preus personalitzats el més senzill i més recomanable...

0

30/09/2016

Projecte “Mudança a...

Valdebebas és el major projecte urbanístic de la història recent de la Comunitat de...

0

Per continuar navegant al website ha d'acceptar l'ús de cookies Més informació

Les opcions de galeta en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiència de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "D'acord" estaràs consentint les galetes d'aquest lloc.

Cerrar