Mudances a Mexico

Segons el seu cens oficial, ronda el milió d’estrangers que viuen a Mexico. Històricament, dues terceres parts d’aquests expatriats han estat dels Estats Units, un 10% o menys són d’Europa i Sud-amèrica respectivament.

Mudances a Mexico
Mudances a Mexico

Mudances a Mexico: Informació per a poder treballar

El 10 de novembre de 2012 va canviar la llei de migració mexicana, dificultant els tràmits per obtenir el permís de treball mexicà. Actualment, qualsevol persona que vulgui constituir una societat ha de inscriure-la, sortir del país i sol·licitar el permís des del consolat del país d’origen.

Les persones que han realitzat els seus mudances a Mexico, podran confirmar que els tràmits amb immigració són lents i pesats. Calculant entre tres i sis mesos per aconseguir el permís de residència i treball per un any al país.

Mudances a Mexico: Bones notícies per als expatriats

Mexico, està considerat actualment com el millor país per instal·lar-se com expatriat de tot el món. La nació asteca ha ocupat el lloc d’honor entre els expatriats per la seva facilitat en el moment d’establir-se, establir relacions i fins i tot per trobar parella, segons InterNations (dades de 2016).

Mudances a Mexico
Mudances a Mexico

Mudances a Mexico: Llogar un apartament

Els apartaments a Mexico, es classifiquen segons el nombre d’habitacions i banys complets que tenen; però també s’esmenten els metres quadrats. No és habitual trobar apartaments o cases moblades. Normalment, el lloguer s’estipula per un any, i freqüentment es demana per endavant, un dipòsit de garantia. Són dades importants a tenir en compte, abans de començar a tot tipus de mudances.

Una altra opció que inicialment pot plantejar-se un expatriat que realitza les seves mudances a Mexico, és la possibilitat de compartir pis amb altres persones. També es poden trobar pensions o cases d’hostes que poden oferir una habitació, fins que es disposi del lloc exacte per començar la nova aventura.

Mudances a Mexico: Important si tenim fills

El sistema escolar de Mexico: L’educació bàsica comprèn l’educació preescolar, primària i secundària.

  • Educació preescolar (nens entre 3 i 5 anys): No és obligatòria.
  • L’educació primària (nens entre 6 a 14 anys): És obligatòria.
  • Educació secundària dura 3 graus. Hi ha diferents modalitats: general, tècnica, per a adults, telesecundaria o per a treballadors.

Mudances a Mexico: El sistema de salut

El sistema de salut pública és gratuït. Encara que freqüentment els hospitals, tenen sobrecupo i els temps d’espera poden arribar a ser molt llargs. A causa de les deficiències del sector públic es recomana aconseguir un metge particular si requereix ser tractat.

El sistema de salut privat és d’alt nivell. Molts dels metges que treballen en consultoris i hospitals privats parlen anglès. Alguns exemples d’hospitals internacionals poden ser Hospital Angeles, Centre Mèdic ABC, Clínica Londres o Mèdica Sud.

Mudances a Mexico
Mudances a Mexico

Artículos relacionados

13/01/2021

Factors que influeixen en els...

A l’començar una vida nova, i arribat el moment de deixar l’habitatge, el...

0

06/05/2020

Com organitzar una mudança...

A continuació podem detallar una sèrie de consells sobre com organitzar una mudança...

0

03/12/2018

Mudança del cotxe –...

És molt recomanable, en sol·licitar cotització per a una mudança, tenir en compte que...

0

23/02/2018

Mudances a Londres

Londres és la capital d’Anglaterra i del Regne Unit, una de les ciutats més...

0

23/02/2018

Mudances a Chile

Si està pensant en mudar-se a Chile, no dubti en contactar amb Flippers. Una empresa de...

0

17/11/2017

Mudança a Australia

Si finalment es decideix realitzar mudança a Australia, ja sigui com a destinació de...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.