Mudances a Aranjuez, descobreix una ciutat única

Categoriesmudances madrid

Aranjuez és un municipi de la comunitat autònoma de Madrid, a l’extrem meridional de la Comunitat. Es creu que l’origen etimològic del topònim podria ser basc. Municipi molt concorregut des d’antany per la monarquia.

Mudances a Aranjuez
Mudances a Aranjuez

Mudances a Aranjuez i la Monarquia

El gran apogeu d’Aranjuez com a Lloc Reial, va arribar al segle XVIII amb la monarquia dels Borbons. Llavors va ser quan aquella Cort, que any rere any realitzava les seves mudances a Aranjuez temporalment, va anar transformant a poc a poc la seva fisonomia fins a canviar el que en el seu dia havia projectat el seu fundador, Felip II, a qui es van deure els primers desmunts, places enjardinades, traçat d’avingudes i, sobretot, les canalitzacions per al regadiu que van convertir Aranjuez al verger que és avui dia.

Mudances a Aranjuez
Mudances a Aranjuez

Mudances a Aranjuez i Felip V

Felip V va ser el primer rei Borbó. El seu regnat es va iniciar en els primers anys del segle XVIII, després de la Guerra de Successió. Felip V havia estat criat a França i estava acostumat a gaudir de les mansions d’esbarjo. Ell va ser, que va decidir transformar, a la manera dels palaus francesos, dos dels seus allotjaments reals on anualment realitzava els seus mudances a Aranjuez i en les rodalies de Valsaín.

Mudances a Aranjuez
Mudances a Aranjuez

Mudances a Aranjuez i Ferran VI

Mort Felip V el 1746, el seu successor, Ferran VI, i la seva esposa, Bàrbara de Bragança va valorar molt especialment el Real Lloc d’Aranjuez. En major mesura que el seu pare, qui sempre semblava haver tingut predilecció per la Granja de Sant Ildefons, a Valsaín.

Mudances a Aranjuez i Carlos III

En 1759 Carles III va succeir en el tron al seu germà Ferran, que havia mort sense descendència. Va abandonar per això el regne de Nàpols. També va dur a Aranjuez aquesta febre constructiva i millores: vies de comunicació, ponts, canalitzacions de reg i importants edificacions civils, religioses i fabrils van ser aixecades en el Real Lloc.

Mudances a Aranjuez
Mudances a Aranjuez

Mudances a Aranjuez i Carles IV

Carles IV va ser rei d’Espanya des de 1788, en què va succeir al seu pare, Carles III, fins a 1808 en què es va veure obligat a abdicar en el seu fill Ferran, que pujaria al tron amb el nom de Ferran VII el Desitjat. Després de la guerra del Francès, i durant tot el segle XIX, la monarquia no va perdre el costum de realitzar les seves mudances a Aranjuez, com es venia fent durant totes les primaveres des dels temps de Felip V, i va seguir anant-hi tots els anys fins a 1890.

Mudances a Aranjuez
Mudances a Aranjuez

Mudances a Aranjuez, un instantània actual

Aranjuez no només és un lloc al qual s’acudeix per visitar un dels conjunts palatins més bells d’Europa, sinó per gaudir del desenvolupament econòmic, la cultura, les relacions amb altres pobles i la promoció del ric patrimoni històric i mediambiental que s’ha sabut conservar en aquesta vila a la ribera del Tajo.

Després de diverses dècades en què les xifres d’atur s’havien mantingut estables, s’observa que en els últims anys ha començat a trencar-se. Una de les raons més importants és que la població en general i és conscient que la competitivitat en el món laboral està en continu procés d’actualització professional, i davant aquesta realitat l’Ajuntament, com a agent dinamitzador, va decidir establir com a línia estratègica prioritària el fomentar i coordinar totes les accions en el camp de la formació per a l’ocupació i poder així aconseguir més mudances a Aranjuez i augmentar la qualitat de vida de la seva població.

Si finalment, es decideix per realitzar mudances a Aranjuez, i gaudir del seu entorn, no dubti en contactar amb Flippers. Una empresa de mudances, que li pot facilitar un pressupost competitiu i sense compromís.

Artículos relacionados

13/01/2021

Factors que influeixen en els...

A l’començar una vida nova, i arribat el moment de deixar l’habitatge, el...

0

11/03/2020

Mudances a Villaviciosa de...

Situació Villaviciosa de Odón Municipi situat a 20 km de Madrid, al sud-oest de Madrid,...

0

19/04/2019

Mudances Madrid Malaga

Màlaga és un dels destins preferits pels madrilenys, sent de Madrid la quarta part dels...

0

09/04/2019

Mudances Madrid Malaga

Màlaga és un dels destins preferits pels madrilenys, sent de Madrid la quarta part dels...

0

12/02/2019

Dies per mudança

És ben sabut que canviar-se de casa no és cosa d’un sol dia. Per què? Perquè...

0

30/01/2019

Mudances Tres Cantos

Es tracta del municipi més jove de la Comunitat de Madrid. Es troba situat al nord de la...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.