Expatriados

Expatriats, quins passos s’han de seguir?

Els expatriats són persones que s’han traslladat a un altre país que no és el de naixença. Ja sigui de manera temporal o permanent.

El terme Expatriats, se sol utilitzar per designar els treballadors o professionals que una empresa envia a treballar a les seves delegacions a l’estranger. Es distingeix així del terme immigrant. Aquest, és qui es mou a l’estranger a la recerca d’una ocupació per millorar les seves condicions de vida. En qualsevol cas, aquesta definició no és inamovible. Aquestes persones poden ser vistes des del seu país d’origen com Expatriats, mentre que als països de destinació se’ls percep com a immigrants.

Expatriats
Expatriats

Els grans desafiaments que tots els expatriats han hagut de tenir en compte a l’hora de plantejar la seva expatriació, solen ser comuns i depenen sobretot de l’origen i destinació, ja que les regulacions duaneres, legals o documentals de cada país al món, així com els usos i costums, varien en gran mesura.

És important prendre una decisió en ferm. Segurament serà molt difícil tornar enrere si és l’empresa la que ens destina a una nova localització. Pel que la decisió ha de ser totalment ferma i no tenir fissures possibles. Tant si es tracta d’una expatriació única, com si és familiar, serà molt important que tots els participants estiguin absolutament d’acord en dur a terme l’aventura.

Expatriats
Expatriats

Un cop presa la decisió i acceptada la condició de possibles expatriats, serà important posar-se en contacte amb les ambaixades, consolats o organismes del país de destinació, per conèixer de primera mà la documentació, tràmits, terminis i condicions que tots els expatriats han de complir a l’hora de l’arribada a aquest nou país.

Expatriats
Expatriats

També cal plantejar-se què faran amb els seus béns personals. L’empresa que els desplaça els pagarà una mudança? ¿Han de pagar-de la seva butxaca? Val la pena fer una mudança ?. Per a tots els trasllats internacionals, serà convenient comptar amb una empresa de mudances especialitzada com Flippers. Serà l’encarregada de la realització de la mudança i el trasllat dels béns des del domicili d’origen fins al domicili de destinació. Un servei porta a porta i totalment personalitzat que tots els expatriats han d’acceptar com una necessitat.

Els següents passos fins a l’arribada al nou país, seran sobretot de planificació. Caldrà confirmar les baixes en els subministraments, contractes de lloguer o decidir què fer amb l’habitatge si és en propietat. Si decideixen vendre algun dels seus mobles o tractar de regalar-los, així com decidir si les mascotes han de convertir-se en expatriats també, és una tasca de planificació i responsabilitat que cada un assumirà a la seva manera.

Les experiències que viuen els expatriats espanyols en diferents països del món són molt diferents entre si. Depèn en gran mesura del destí, així com de la situació personal de cadascú. Però sobretot de la capacitat d’adaptar-se a altres maneres de vida i cultures diferents. Aquest és el motiu pel qual se sol dir que els expatriats són els treballadors més capaços d’adaptar-se als canvis i són tan valorats per les empreses.

Artículos relacionados

23/02/2018

Mudances a Mexico

Segons el seu cens oficial, ronda el milió d’estrangers que viuen a Mexico....

0

23/02/2018

Mudances a Londres

Londres és la capital d’Anglaterra i del Regne Unit, una de les ciutats més...

0

23/02/2018

Mudances a Chile

Chile té infinitat d’aventures que oferir tant al turista com al expatriat que...

0

14/12/2017

El perquè de...

Perú és el bressol de la civilització inca, Amazònia, Andes i Océnao, considerat com...

0

17/11/2017

Mudança a Australia

Si finalment es decideix realitzar mudança a Australia, ja sigui com a destinació de...

0

26/10/2017

Què es mobilitza en el...

El primer a tenir en compte en el procés mudança internacional és que es poden...

0

Leave a Comments

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Per continuar navegant al website ha d'acceptar l'ús de cookies Més informació

Les opcions de galeta en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiència de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "D'acord" estaràs consentint les galetes d'aquest lloc.

Cerrar