Empreses de mudances a Sabadell

Empreses de mudances a Sabadell: Els primers pobladors

Els primers habitants de la comarca del Vallès són agricultors i ramaders que es van establir a la zona fa 7.000 anys.

Els ibers

Els ibers van poblar diversos llocs dels terrenys que avui són Sabadell, entre ells, la serra que ara es coneix per La Salut. I és amb els ibers que va néixer el nom d’Arrahona.

El conjunt d’edificacions aixecades pels romans a La Salut podia ser el que ells en deien “villa”, o sigui una gran explotació pagesa. Les primeres empreses de mudances a Sabadell, van començar a funcionar llavors, al segle II aC, quan comencen a aparèixer els primers assentaments romans.

Empreses de mudances a Sabadell
Empreses de mudances a Sabadell

Durant l’edat mitjana el nucli de població es va produir al marge dret del riu Ripoll, on les primeres empreses de mudances a Sabadell van ajudar a realitzar els trasllats a edificacions construïdes a la vora de la llera del riu, on també s’hi construeixen els primers molins fariners.

Empreses de mudances a Sabadell: El mercat

Al seu mercat, on acudien pagesos de tot el Vallès, fou el motor i nom de la vila. La primera notícia documentada que se’n té és de l’any 1111. Se’l coneixia amb el nom de “Forum Sabatelli”. A l’espai obert on es feia es va anar configurant el que seria la Plaça Major, on el mercat es faria durant més de vuit-cents anys, fins que l’any 1930 es construí l’actual Mercat Central. No fou fins llavors, que les empreses de mudances a la ciutat, van tenir suficiente presència.

Empreses de mudances a Sabadell: Segle XV, XVI i XVIII

Al segle XV Sabadell pateix un descens demogràfic i la disminució de la presència d’empreses de mudances a Sabadell, que col.laboraven, i passa de 800 habitants a prop de 500.

A més de les activitats agrícoles i comercials, a Sabadell s’hi desenvolupava també la indústria. A la vora del riu Ripoll s’hi comencen a construir els primers molins drapers.

La indústria tèxtil més important durant els segles XVI, XVII i XVIII va ser la llanera, seguida -a força distància- per la del tissatge de lli.

Empreses de mudances a Sabadell
Empreses de mudances a Sabadell

Empreses de mudances a Sabadell: Segle XIX

Durant el segle XIX la vila passa a convertir-se en ciutat industrial i s’omple de Vapors; destaca la instal·lació de la primera màquina de vapor en una fàbrica tèxtil instal·lada per Magí Planes al carrer de Sant Quirze (1838). A partir d’aquell momento fins a dia d’avuí, cada cop han tingut més presència les empreses de mudances a Sabadell, que han ajudat a moure la ciutat, tant empreses com particulars han necessitat d’algun dels serveis que ofereixen en molts moments de la història. Entre aquestes empreses de mudances es troba Flippers, amb més de 35 anys d’experiència en tot tipus de mudances.

Artículos relacionados

06/11/2020

Mudances durant el segon...

El Govern, ha aprovat a Espanya, a través d’un Reial Decret, la declaració...

0

27/04/2020

Mudances amb grua a Barcelona

A l’actualitat, Barcelona és considerada ciutat cosmopolita, per la seva...

0

20/04/2020

Mudances durant l’estat...

Anem a posar-vos en situació sobre que és un estat d’alarma abans...

0

06/04/2020

Mudances de qualitat

A l’actualitat existeix gran quantitat d’empreses que es dediquen a executar...

0

27/03/2020

Mudances urgents Barcelona

Diàriament a la ciutat comtal es dóna la necessitat d’executar mudances urgents...

0

25/03/2020

Mudances durant el

Ja han passat més de dos mesos des que el nostre país es troba en estat d’alarma...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.