Per a què s’utilitzen els contenidors?

Es tracta de recipients de càrrega que se’ls fa servir justament en tasques de transport marítim, tot i que tampoc el seu ús es restringeix allà. Per contra, també són contínuament emprats en el món aeri i també en el terrestre, entre altres usos que comentarem més a davant. Els contenidors es poden utilitzar per transportar objectes voluminosos o pesats. Es poden apilar fins a 5 unitats.

Són unitats estanques que protegeixen les mercaderies de la climatologia i que estan fabricades d’acord amb la normativa ISO. Trobem diferents mides normalitzades: Normalment mesuren entre 2 i 5 metres.

Quant a la seva fabricació, els containers marítims es troben realitzats principalment en acer corrugat. Encara que molts es fabrica en altres materials com l’alumini i la fusta contraplacada, que es pot reforçar amb fibra de vidre. En la seva part interior, el recipient porta un recobriment especial anti-humitat. Amb això s’evita que les humitats afectin el contingut o el recipient en qüestió. Una altra característica dels contenidors és que, en cadascuna de les seves cantonades, es poden trobar twist locks (uns sistemes especials de fixació), que permeten que unes grues especials, els manipulin i carreguin, ja sigui en vaixells o camions.

El primer transport de mercaderies amb aquests mòduls, el va realitzar Malcom MacLean, el 26 d’abril de 1956. Realitzant el trajecte des de Nova York a Houston.

Les diferents mesures per a contenidors que podem trobar, segons normativa ISO són ​​les següents:

Contenidors
Contenidors

En Mudances Flippers tenim més de 30 anys d’experiència i podem ocupar-nos de facilitar-li els contenidors que necessiti per al transport i la seva manipulació. I podem ocupar tant del servei de mudança, com del transport.

Altres usos dels contenidors

Durant els últims anys empreses constructores han trobat un nou ús per als contenidors. Quin? Utilitzen aquests materials per construir cases. En temps de crisi, les cases-contenidor han estat una de les propostes arriscades. Una manera de construir relativament barata, ràpida i testada des de fa molts anys en diferents països, així que la casa contenidor pot ser una opció molt vàlida.

És curiós que en països del nord d’Europa amb climes més extrems s’utilitzin com una opció vàlida la construcció d’habitatges contenidor i un país com Espanya amb un clima més temperat, es desestimi l’ocupació de contenidors possiblement per l’arrelament de la cultura del totxo propi, encara que hem de reconèixer que davant la crisi, la cases amb contenidors, s’estan convertint en una possibilitat que molts clients abans rebutjarien directament i que a dia d’avui pren força l’alternativa.

Contenidors

Contenidors
Contenidors – Cases

Artículos relacionados

02/07/2019

De mudança

Quan s’acosta la data d’estar de mudança, cal començar a fer els...

0

18/05/2019

Consells per a mudances

Hi ha una sèrie de consells per a dur a terme trasllats i mudances que es detallaran a...

0

03/12/2018

Mudança del cotxe –...

És molt recomanable, en sol·licitar cotització per a una mudança, tenir en compte que...

0

14/12/2017

El perquè de...

Perú és el bressol de la civilització inca, Amazònia, Andes i Océnao, considerat com...

0

26/10/2017

Què representa la...

En Mudances Flippers som una empresa de mudances que comptem amb una certificació de...

0

06/10/2017

Mudança internacional...

Un cop presa la decisió d’emprendre la mudança internacional, no hi ha marxa...

0

Leave a Comments

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Per continuar navegant al website ha d'acceptar l'ús de cookies Més informació

Les opcions de galeta en aquest lloc web estan configurades per "permetre cookies" per oferir-te una millor experiència de navegació. Si segueixes utilitzant aquest lloc web sense canviar les teves opcions o fas clic a "D'acord" estaràs consentint les galetes d'aquest lloc.

Cerrar